Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Caching

Wat is caching? 

Caching is een techniek waarmee data opgeslagen wordt in een tijdelijke geheugen om snelle toegang te verkrijgen. Hiermee kunnen de prestaties van een website of applicatie verhoogd worden door de gebruiker sneller toegang te geven tot informatie die eerder opgevraagd is. 

Hoe werkt caching? 

Caching werkt door de data die het vaakst wordt opgevraagd op te slaan in een tijdelijk geheugen. Wanneer een gebruiker een verzoek doet naar de opgeslagen data, wordt het direct uit het geheugen gelezen en verzonden, waardoor de prestaties van de website of applicatie verhoogd worden. Wanneer de opgeslagen data niet meer actueel is, wordt deze ververst met de meest recente gegevens van de server.

Waarvoor kan je caching inzetten? 

Caching kan gebruikt worden om de prestaties van een website of applicatie te verbeteren door de tijd die nodig is om informatie op te halen te verkorten. Het kan ook gebruikt worden om de netwerkbelasting te verminderen door informatie lokaal op te slaan in plaats van opnieuw te moeten downloaden van een externe server. Caching kan ook gebruikt worden om de gebruikerservaring te verbeteren door de informatie die het meest waarschijnlijk wordt opgevraagd vooraf te laden, waardoor de gebruiker sneller toegang heeft tot de gevraagde informatie. 


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.