Betekenis: Bladwijzers

Wat zijn bladwijzers?

Bladwijzers, ook wel bookmarks genoemd, zijn een functie in webbrowsers waarmee gebruikers webpagina's kunnen opslaan en markeren om later gemakkelijk te kunnen terugkeren naar die pagina's. Het toevoegen van een bladwijzer aan een webpagina zorgt ervoor dat de pagina wordt opgeslagen in een lijst met andere bladwijzers voor snelle toegang in de toekomst.

Bladwijzers zijn handig voor gebruikers die veel tijd doorbrengen op het internet en vaak dezelfde websites bezoeken. In plaats van elke keer de URL van een website handmatig in te voeren, kunnen ze gewoon op de bladwijzer klikken en direct naar de gewenste pagina gaan. Bladwijzers kunnen ook worden georganiseerd in mappen om het beheer van de opgeslagen webpagina's gemakkelijker te maken.

Naast het opslaan van webpagina's op de eigen computer, zijn er ook online bladwijzerservices beschikbaar waarbij gebruikers hun bladwijzers kunnen opslaan en beheren in de cloud. Dit zorgt ervoor dat bladwijzers toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met internettoegang en biedt de mogelijkheid om bladwijzers te delen met andere gebruikers.