The Ecom Agency kennisbank

Facebook conversion API

Wat is de Facebook conversion API?

De Conversion API op Facebook is een tool die adverteerders kunnen gebruiken om conversies te meten en te optimaliseren op Facebook en Instagram. Met deze API kan een adverteerder verbinding maken met zijn Facebook Business Manager, waarmee hij conversies kan meten en optimaliseren op basis van bepaalde criteria. De API stelt adverteerders in staat om de effectiviteit van een advertentiecampagne te meten, de prestaties van verschillende advertentiegroepen te vergelijken en de effectiviteit van verschillende advertenties te vergelijken.

 De conversion API was een reactie van Meta op de iOS14.5 update van Apple, om tracking mogelijkheden te verbeteren door minder goede tracking door de Facebook pixel door deze update. Bij The Ecom Agency lossen wij tracking problemen van Shopify webshops op met tracking tool Triple Whale.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.