The Ecom Agency kennisbank

The Founder's Dilemmas

The Founder's Dilemmas - Noam Wasserman

"The Founder's Dilemmas" is een boek geschreven door Noam Wasserman, waarin de belangrijkste uitdagingen en beslissingen worden onderzocht waarmee ondernemers worden geconfronteerd tijdens de opstartfase van hun bedrijf. Wasserman heeft het boek geschreven op basis van jarenlang onderzoek naar duizenden start-ups en ondernemers. Het boek is bedoeld als een praktische gids voor oprichters en potentiële ondernemers om hen te helpen de valkuilen te vermijden die veel start-ups fataal worden.

De dilemma's

Het boek bestaat uit drie delen: deel één gaat over de belangrijkste beslissingen waarmee ondernemers te maken krijgen bij het opzetten van een bedrijf, zoals de keuze van een co-founder en de verdeling van aandelen. Deel twee richt zich op de uitdagingen waarmee groeiende bedrijven te maken krijgen, zoals het aantrekken van talent en het omgaan met de cultuurveranderingen die hiermee gepaard gaan. In deel drie behandelt Wasserman de moeilijke beslissingen die ondernemers moeten nemen wanneer ze hun bedrijf verkopen of verlaten.

Het boek onderzoekt de verschillende dilemma's waar ondernemers mee te maken krijgen, zoals de spanning tussen eigenaarschap en controle, de trade-off tussen snelheid en nauwkeurigheid en de balans tussen groei en winstgevendheid. Wasserman benadrukt het belang van het begrijpen van deze dilemma's en het maken van weloverwogen keuzes op basis van wat het beste is voor het bedrijf op de lange termijn.

Kernwaarden in het boek zijn onder andere het belang van het kiezen van de juiste co-founder, het begrijpen van de rol van risicokapitaal in de groei van een bedrijf en het belang van het hebben van een duidelijke visie en strategie. Wasserman moedigt ondernemers aan om open te staan voor nieuwe ideeën en advies, en om hun eigen neigingen en voorkeuren kritisch te evalueren om betere beslissingen te nemen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.