The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Fusie

Wat is een fusie?

Een fusie is een zakelijke transactie waarbij twee of meer bedrijven besluiten om samen te gaan en één nieuw bedrijf te vormen. Bij een fusie blijven de afzonderlijke bedrijven juridisch gezien bestaan, maar gaan zij op strategisch en operationeel niveau samenwerken onder een gemeenschappelijke onderneming.

Fusies kunnen verschillende redenen hebben, zoals het vergroten van marktaandeel, het realiseren van kostenbesparingen, het bundelen van expertise en kennis, of het creëren van schaalvoordelen. Ook kan een fusie worden ingezet om de concurrentiepositie van de betrokken bedrijven te versterken of om toegang te krijgen tot nieuwe markten.

Een fusie kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Zo kan er sprake zijn van een gelijkwaardige fusie, waarbij beide bedrijven een gelijk aandeel krijgen in de nieuwe onderneming. Ook kan er sprake zijn van een overnamefusie, waarbij het ene bedrijf het andere bedrijf overneemt en beide bedrijven samengaan onder de naam van het overnemende bedrijf.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.