The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Cloaking

Wat is cloaking?

Cloaking is een Black Hat SEO-techniek waarbij verschillende inhoud aan zoekmachines en aan gebruikers wordt gepresenteerd. Dit wordt bereikt door de website code zodanig aan te passen dat zoekmachines worden omgeleid naar een andere pagina dan gebruikers. De pagina die aan zoekmachines wordt getoond, bevat meestal trefwoorden die bedoeld zijn om de ranking van de website in de zoekresultaten te verbeteren, terwijl de pagina die aan gebruikers wordt getoond, een ander type inhoud kan bevatten, zoals advertenties.

Cloaking is een oneerlijke techniek omdat zoekmachines de inhoud van een website indexeren en rangschikken op basis van wat aan gebruikers wordt getoond. Door verschillende inhoud aan zoekmachines en gebruikers te presenteren, probeert de website de ranking te manipuleren zonder echte waarde te bieden aan gebruikers. Zoekmachines kunnen websites die deze techniek gebruiken, bestraffen door hun ranking te verlagen of ze helemaal uit de zoekresultaten te verwijderen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.