Wat betekend: push

Wat betekent "push"?

Het begrip "push" verwijst naar een actie waarbij informatie, meldingen, updates of inhoud actief worden verzonden naar gebruikers of apparaten, meestal zonder voorafgaand verzoek of actie van de ontvanger.

Wat is push?

Push is een mechanisme dat wordt gebruikt om gebruikers op de hoogte te houden van nieuwe gebeurtenissen, updates of inhoud op een platform of apparaat. Het kan worden gebruikt in verschillende contexten, zoals mobiele apps, websites, e-mailservices en sociale medianetwerken.

Wat doet push?

Het push-mechanisme stuurt meldingen, berichten of updates direct naar de gebruiker, waardoor deze op de hoogte blijft van relevante informatie of gebeurtenissen. Dit kan variëren van het ontvangen van meldingen van nieuwe e-mails of berichten op een smartphone tot het krijgen van updates over recente activiteit op sociale media of nieuwswebsites. Push-technologie zorgt ervoor dat gebruikers snel en gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven van belangrijke informatie zonder actief op zoek te hoeven gaan.