google tag manager

wat is google tag manager

Google Tag Manager (GTM) is een krachtige tool die wordt gebruikt voor het beheren en implementeren van verschillende trackingcodes en tags op een website of mobiele app. Het stelt marketeers en website-eigenaren in staat om op een efficiënte manier marketingtags toe te voegen, te bewerken en te beheren zonder dat daarvoor complexe codering nodig is.

voor wat gebreuk je google tag manager

Google Tag Manager wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder: 

- Websiteanalyse: Het toevoegen van trackingcodes van tools zoals Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel en andere analyseplatforms om het gedrag van gebruikers op de website te volgen en te analyseren. 

- Remarketing: Het implementeren van remarketingtags om gerichte advertenties te tonen aan bezoekers die eerder de website hebben bezocht, waardoor de conversiekansen worden vergroot. 

- E-commerce tracking: Het instellen van e-commerce tracking om het aantal transacties, de omzet en andere belangrijke e-commercegegevens bij te houden voor het evalueren van de prestaties van de online winkel.

hoe werkt google tag manager

Google Tag Manager werkt op basis van een containercode die op elke pagina van de website wordt geplaatst. Deze containercode bevat alle tags die zijn geconfigureerd in de GTM-interface. Wanneer een gebruiker de website bezoekt, wordt de containercode geladen en worden de tags geactiveerd op basis van vooraf gedefinieerde triggers, zoals paginaweergave, klikken op knoppen, formulierinzendingen en meer. Door middel van de GTM-interface kunnen gebruikers tags toevoegen, bewerken, activeren en deactiveren zonder dat ze handmatig de websitecode hoeven aan te passen. Dit maakt het beheer van trackingcodes en tags efficiënter en flexibeler. 

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.