The Ecom Agency kennisbank

The War of Art

The War of Art

The War of Art is een boek geschreven door Steven Pressfield, dat zich richt op het overwinnen van creatieve weerstand en het bereiken van artistieke doorbraken. Het boek is geschreven in een duidelijke en toegankelijke stijl en biedt inspiratie en begeleiding aan iedereen die zijn of haar creatieve potentieel wil benutten. Pressfield deelt zijn eigen ervaringen en inzichten over hoe creativiteit werkt en hoe we onze creatieve blokkades kunnen overwinnen om onze doelen te bereiken. Het boek is een belangrijk werk voor iedereen die geïnteresseerd is in de creatieve processen en de uitdagingen die gepaard gaan met het creëren van kunst.

Over de inhoud 

In The War of Art gaat Steven Pressfield diep in op het concept van creatieve weerstand, de innerlijke kracht die ons tegenhoudt om onze creatieve potentieel te benutten. Hij beschrijft de vele vormen van weerstand die we kunnen tegenkomen, waaronder zelftwijfel, angst, uitstelgedrag en afleiding. Pressfield legt uit dat deze vormen van weerstand niet alleen voorkomen bij professionele kunstenaars, maar bij iedereen die iets creatiefs wil bereiken.

Het boek bevat ook praktische adviezen en strategieën om deze vormen van weerstand te overwinnen en onze creatieve blokkades te doorbreken. Pressfield spoort lezers aan om te handelen en te blijven werken, zelfs als het moeilijk wordt. Hij betoogt dat door het nemen van kleine stappen en het overwinnen van weerstand, we kunnen komen tot het bereiken van onze creatieve doelen.

Over de auteur

Steven Pressfield, geboren in 1943 in Port of Spain, Trinidad, is een Amerikaanse schrijver, scenarioschrijver en docent. Hij heeft meer dan twintig boeken geschreven, waaronder The War of Art, Gates of Fire en The Legend of Bagger Vance. Zijn werk richt zich vaak op de thema's van doorzettingsvermogen, discipline en creativiteit.

Pressfield begon zijn carrière als schrijver in de jaren 70, en zijn eerste boek, The Legend of Bagger Vance, werd in 1995 gepubliceerd. Sindsdien heeft hij een verscheidenheid aan genres verkend, waaronder historische fictie, non-fictie en zelfhulp. Naast zijn werk als schrijver heeft Pressfield ook gewerkt als scenarioschrijver, met credits voor films als King Kong Lives en Joshua Tree.

Waar kan ik het kopen?

Als afsluiting van deze blog wil ik je aanmoedigen om het boek zelf te lezen en te ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Of het nu gaat om het verbreden van je horizon, het vergroten van je kennis of het ontspannen met een goed verhaal, boeken hebben zoveel te bieden. Klik hier om het boek zelf te lezen. Veel leesplezier!

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.