The Ecom Agency kennisbank

The One Minute Manager

The One Minute Manager -  Kenneth Blanchard en Spencer Johnson

"The One Minute Manager" is een bestseller managementboek geschreven door Kenneth Blanchard en Spencer Johnson. Het boek is gepubliceerd in 1982 en heeft sindsdien vele lezers geholpen om effectief leiderschap toe te passen in hun werk en persoonlijke leven. Het boek beschrijft een eenvoudige en praktische benadering van management die in slechts enkele minuten per dag kan worden toegepast. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren managers en biedt inzichten en technieken om medewerkers te motiveren, betrokken te houden en succesvol te maken.

Over de inhoud

"The One Minute Manager" is een boek dat zich richt op effectief leiderschap en management. Het boek beschrijft een eenvoudige en praktische methode voor leidinggevenden om medewerkers te motiveren, betrokken te houden en succesvol te maken. De auteurs beschrijven de methode aan de hand van een verhaal over een jonge manager die op zoek is naar effectieve manieren om zijn team te managen en te motiveren.

De methode die wordt beschreven in het boek bestaat uit drie belangrijke componenten: one minute goals, one minute praisings en one minute reprimands. One minute goals houdt in dat doelen en verwachtingen duidelijk en beknopt worden vastgesteld, waardoor de medewerker weet wat er van hem of haar wordt verwacht en hoe de prestaties worden gemeten. One minute praisings houdt in dat de manager medewerkers snel en specifiek prijst voor goed werk, waardoor ze gemotiveerd blijven en weten wat ze goed doen. One minute reprimands houdt in dat de manager snel en specifiek feedback geeft wanneer de prestaties ondermaats zijn, zodat de medewerker de kans heeft om de prestaties te verbeteren.

Over de auteurs

Kenneth Blanchard en Spencer Johnson zijn beide gerenommeerde auteurs en sprekers op het gebied van leiderschap en management. Kenneth Blanchard heeft verschillende bestsellers geschreven, waaronder "The One Minute Manager", "Leadership and the One Minute Manager", "Raving Fans" en "The Power of Ethical Management". Hij is ook de mede-oprichter en chief spiritual officer van de Ken Blanchard Companies, een organisatie die zich richt op leiderschapsontwikkeling.

Spencer Johnson was ook een succesvol auteur en spreker. Hij schreef naast "The One Minute Manager" ook "Who Moved My Cheese?" en "The Present". Johnson was een toonaangevende expert in verandermanagement en zijn boeken hebben miljoenen lezers geïnspireerd om effectief om te gaan met veranderingen in hun werk en leven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.