The Ecom Agency kennisbank

The Art of Happiness

The Art of Happiness -  Dalai Lama

Het boek "The Art of Happiness" is geschreven door de Dalai Lama, een spiritueel leider en voormalig staatshoofd van Tibet, en Dr. Howard Cutler, een psychiater uit de Verenigde Staten. In dit boek bespreken de auteurs de fundamenten van geluk en welzijn, en bieden ze praktische strategieën om deze eigenschappen te ontwikkelen.

Het boek is gebaseerd op een reeks gesprekken tussen de Dalai Lama en Dr. Cutler, waarin ze de grote vragen van het leven bespreken, waaronder de betekenis van geluk, de aard van lijden en de rol van compassie en mededogen in ons leven. De auteurs putten uit zowel de boeddhistische filosofie als de moderne psychologie om hun inzichten te onderbouwen en te illustreren.

Het boek biedt praktische strategieën om onze geestelijke en emotionele gezondheid te verbeteren, zoals meditatie, mindfulness en het ontwikkelen van positieve emoties zoals dankbaarheid en vriendelijkheid. Het boek benadrukt dat het ontwikkelen van een gelukkige geest niet alleen ons persoonlijk welzijn ten goede komt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de samenleving als geheel.

Over de inhoud

In "The Art of Happiness" bespreken de Dalai Lama en Dr. Cutler verschillende aspecten van geluk en welzijn. Ze benadrukken dat geluk niet alleen afhankelijk is van externe factoren zoals materiële bezittingen, maar ook van onze innerlijke houding en onze mentale toestand.

Een belangrijk thema in het boek is het belang van compassie en mededogen. De Dalai Lama benadrukt dat het ontwikkelen van deze eigenschappen niet alleen bijdraagt aan ons eigen welzijn, maar ook aan het welzijn van anderen. Compassie en mededogen stellen ons in staat om ons te verbinden met anderen en om ons te richten op het helpen van anderen.

Een ander belangrijk thema in het boek is de rol van onze gedachten en emoties in ons geluk. De auteurs stellen dat we vaak geneigd zijn om te focussen op negatieve gedachten en emoties, wat ons kan belemmeren om ons volledige potentieel te bereiken. Ze bespreken verschillende technieken om onze negatieve gedachten en emoties te herkennen en te transformeren naar meer positieve en constructieve manieren van denken en voelen.

Het boek biedt ook praktische strategieën om onze geestelijke en emotionele gezondheid te verbeteren, zoals meditatie, mindfulness en het cultiveren van positieve emoties zoals dankbaarheid en vriendelijkheid. De auteurs benadrukken dat het ontwikkelen van deze eigenschappen een langdurig proces is dat toewijding en oefening vereist.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.