The Ecom Agency blog

Alles over Linkedin

Wat is Linkedin?

Linkedin is een professionele sociale netwerksite die bedrijven, professionals en organisaties in staat stelt om contact te maken en te onderhouden met elkaar. Met meer dan 675 miljoen geregistreerde leden wereldwijd biedt de site biedt de gebruikers de mogelijkheid om hun professionele profielen te beheren, zakelijke contacten op te bouwen, nieuws en informatie te delen en zichzelf te presenteren aan het grotere bedrijfsnetwerk. Linkedin stelt professionals in staat om hun netwerken te vergroten, te zoeken naar banen, bedrijven en content te volgen, hun vaardigheden te verfijnen, zakelijke kennis te vergaren en zelfs nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

LinkedIn marketing

LinkedIn marketing is een strategie die bedrijven gebruiken om hun merk te versterken, hun netwerk uit te breiden en meer klanten aan te trekken. Het doel van LinkedIn-marketing is om een professionele online aanwezigheid te creëren, waardoor bedrijven hun doelgroep kunnen bereiken en hun merk kunnen versterken.

Met LinkedIn-marketing kunnen bedrijven hun producten en diensten promoten, nieuwe contacten leggen, leads genereren en hun netwerk uitbreiden. Bedrijven kunnen ook gebruik maken van LinkedIn-advertenties om hun doelgroep te bereiken. Door middel van gerichte advertenties op basis van demografische gegevens, interesses en andere criteria, kunnen bedrijven hun doelgroep effectief bereiken.

Wat plaats je op Linkedin?

Op LinkedIn kun je verschillende soorten content plaatsen, denk aan artikelen, video's, afbeeldingen en updates over je bedrijf, maar je kunt ook berichten plaatsen over relevante onderwerpen in je branche of interessante discussies starten met andere leden. Ten slotte kan het interessant zijn voor bedrijven om openstaande vacatures op dit platform te plaatsen en promoten om nieuwe medewerkers te werven.

Waarvoor is linkedin goed om in te zetten?

Linkedin is een goede manier om je professionele netwerk te vergroten, waardevolle contacten te leggen en je carrière te versterken. Het is ook een goede manier om de nieuwste trends te volgen en je kennis te vergroten door middel van artikelen, blogs, discussies en video's. Het is ook een geweldige manier om je eigen merk of bedrijf te promoten, door je expertise en ervaring te delen en je content met anderen te delen.

Oprichting en eigendom LinkedIn

LinkedIn werd in 2002 opgericht door Reid Hoffman en Allen Blue. In 2016 werd het bedrijf verkocht aan Microsoft voor $26 miljard. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale netwerken voor zakelijk gebruik.

Hoeveel leden heeft Linkedin?

Er zijn momenteel meer dan 675 miljoen geregistreerde leden op LinkedIn wereldwijd, waarvan meer dan 260 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het platform wordt voornamelijk gebruikt door professionals uit verschillende sectoren, waaronder technologie, financiën, marketing en consultancy. De grootste groep gebruikers is afkomstig uit de Verenigde Staten (meer dan 150 miljoen). Andere landen met veel actieve LinkedIn-gebruikers zijn India (meer dan 70 miljoen), China (meer dan 50 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (meer dan 20 miljoen).

Linkedin Gebruikers

De gemiddelde leeftijd van LinkedIn-gebruikers is 41 jaar oud en meer dan 50% van de gebruikers hebben een bachelor- of masterdiploma of hoger behaald - een interessante doelgroep voor veel bedrijven. Meer dan 40% van de actieve maandelijkse gebruikers bezoekt het platform dagelijks om informatie te verzamelen over producten of diensten die ze nodig hebben of om contact te maken met andere professionals in hun branche.

Hoe werkt een Recruiter op Linkedin?

Een recruiter op LinkedIn gebruikt het sociale netwerk om kandidaten te vinden voor vacatures. Recruiters zoeken vaak naar specifieke kandidaten met bepaalde vaardigheden of kwalificaties. Ze kunnen zoeken naar personen met bepaalde vaardigheden en kwalificaties door gebruik te maken van de zoekfunctie, door op specifieke profielen en bedrijven te zoeken, of door mensen te benaderen die zij kennen. Een recruiter zal ook contact opnemen met kandidaten door berichten te sturen via directe berichten of groepsdiscussies, door hun profielen te liken of te commenten, en door connecties aan te vragen. Ze kunnen ook informatie verzamelen via de profielen van kandidaten om meer te weten te komen over hun ervaring.

Voordelen van Linkedin

LinkedIn biedt vele voordelen voor bedrijven die hun merk willen promoten of nieuwe klantrelaties willen opbouwen. Het platform biedt bedrijven toegang tot een enorm publiek dat bestaat uit professionals uit verschillende sectoren die geïnteresseerd zijn in wat ze aanbieden. Daarnaast biedt LinkedIn ook tools zoals advertenties, pagina's voor bedrijfsprofiel en analytics om bedrijven te help bij het bereiken van hun doelstellingen op het platform.

Nadelen van Linkedin

Hoewel er veel voordelige aspecten aan LinkedIn zijn, kan het soms moeilijk zijn om eruit te springen als er veel concurrentie aanwezig is op hetzelfde platform. Daarnaast kan het soms moeilijk zijn om contact te maken met andere professionals als je geïsoleerd bent in je branche of als je geografisch gezien ver weg bent van andere doelgroepen die relevant voor jouw bedrijf zijn.

Linkedin Tips

Als je succesvol wil worden op LinkedIn moet je jezelf profileren als expert in jouw branche door content te delen die relevant en waardevol is voor jouw doelgroep. Zorg er ook voor dat je regelmatig updates post over wat er speelt in jouw branche. Verbind ook met andere professionals in jouw branche door hen toe te voegen aan jouw netwerk. Als laatste kan het, gezien de hoogwaardige doelgroep, enorm interessant zijn om advertenties te runnen op dit platform om gericht publiek naar jouw pagina’s toe te trekken.

Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld Facebooken Linkedin ads?

Facebook Ads en LinkedIn Ads zijn beide advertentie platforms waar bedrijven hun producten of diensten kunnen promoten. Het grote verschil tussen de twee is dat Facebook en Instagram Ads meer gericht is op consumenten, terwijl LinkedIn Ads meer gericht is op zakelijke gebruikers. Facebook en Instagram zijn visuele platformen waar bedrijven hun producten of diensten kunnen promoten met behulp van foto's, video's, carrousels en stories. LinkedIn Ads is meer gericht op het opbouwen van zakelijke relaties en het aantrekken van potentiële klanten. Het biedt advertenties die gericht zijn op een specifieke doelgroep van professionals, waaronder beslissers, managers en andere professionals.

Hoe duur zijn LinkedIn leads?

Linkedin leads kunnen duur zijn, afhankelijk van de kwaliteit van de leads die je koopt. De prijs is meestal afhankelijk van de kwantiteit van de leads, of het een warm of koud lead is, en welke informatie je krijgt. Leads kunnen variëren van enkelen euro's tot honderden euro's per lead. Bij The Ecom Agency hebben we een strategie om letterlijk 10 x goedkoper leads te verzamelen op Linkedin. Lees hier ook onze volledige blog over de kosten van adverteren op Linkedin.

Hoe vaak moet ik posten op Linkedin voordat ik ga groeien?

Het is niet noodzakelijk om op een bepaalde frequentie te posten op Linkedin om groei te zien. Het is echter wel belangrijk om een consistente aanwezigheid te creëren en regelmatig inhoud te publiceren. U kunt bijvoorbeeld een dagelijks of wekelijks schema opstellen waarin u regelmatig content deelt. U kunt ook op zoek gaan naar manieren om uw aanwezigheid op Linkedin te vergroten door deel te nemen aan gesprekken en anderen te helpen door middel van andermans posts liken zodat u ook door zijn of haar contacten wordt gezien.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.