The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Doorway pages

Wat zijn Doorway pages?

Doorway pages (ook bekend als gateway pagina's, brugpagina's of deuren) zijn een Black Hat SEO-techniek waarbij pagina's worden gemaakt met als doel om zoekmachine ranking te manipuleren. Deze pagina's zijn vaak geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden en bevatten weinig tot geen relevante inhoud voor gebruikers. In plaats daarvan proberen ze zoekmachines te misleiden door ze te laten denken dat de website meer relevante inhoud heeft dan dat deze werkelijk heeft.

Deze pagina's zijn vaak verborgen of onbereikbaar voor gewone gebruikers en zijn ontworpen om te verschijnen in zoekresultaten wanneer specifieke zoekwoorden worden gebruikt. Wanneer gebruikers op de link klikken, worden ze meestal omgeleid naar een andere pagina die wel relevante inhoud bevat. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, omdat gebruikers vaak niet de inhoud vinden die ze verwachtten.

Doorway pages worden gezien als spam door zoekmachines en kunnen leiden tot bestraffing van de ranking van een website, waaronder de mogelijkheid om volledig uit de zoekresultaten te worden verwijderd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.