Hoe werkt: online fotoshop?

Een online fotoshop is een webapplicatie waarmee gebruikers digitale foto's kunnen bewerken en aanpassen zonder de noodzaak van software-installatie. Het biedt gebruikers tools en functies vergelijkbaar met traditionele foto-editors.

Wat kan iemand met online fotoshop?

Met een online fotoshop kunnen gebruikers:

1. **Foto's bewerken**: Aanpassingen maken zoals bijsnijden, rechtzetten, kleuraanpassingen en retoucheren.

2. **Effecten toevoegen**: Filters, overlays en speciale effecten toepassen om foto's artistiek te verbeteren.

3. **Tekst en grafische elementen invoegen**: Tekst toevoegen, watermerken plaatsen, en grafische elementen integreren.

4. **Collages en composities maken**: Verschillende afbeeldingen combineren tot collages of composities.

5. **Bestanden opslaan en delen**: Afgewerkte afbeeldingen opslaan in verschillende formaten en delen via sociale media of cloudopslag.

Wat betekent: online fotoshop?

Een online fotoshop verwijst naar een virtuele platform of webapplicatie die fotografiebewerking en creatieve manipulatie mogelijk maakt zonder lokale software-installatie. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot geavanceerde bewerkingshulpmiddelen via hun internetbrowser.