Betekenis: Google Discover

Wat is Google Discover?

Google Discover is een gepersonaliseerde content feed die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie en machine learning-algoritmen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om op één plek relevante artikelen, nieuws, video's en andere inhoud te ontdekken op basis van hun interesses en zoekgeschiedenis. In plaats van actief te zoeken naar informatie, levert Google Discover proactief content aan die aansluit bij de interesses van de gebruiker.

Hoe werkt Google Discover?

Google Discover gebruikt verschillende signalen om te bepalen welke content aan gebruikers wordt getoond. Deze signalen omvatten onder andere zoekgeschiedenis, locatie, apparaat gebruik, interacties met eerdere Discover-kaarten en de door de gebruiker opgegeven interesses. Door deze informatie te analyseren, kan Google Discover relevant nieuws, artikelen en andere content selecteren en presenteren aan individuele gebruikers.

Kan ik mijn voorkeuren aanpassen of beheren in Google Discover?

Ja, gebruikers hebben enige controle over de content die ze zien in Google Discover. Door op de drie stippen in de rechterbovenhoek van een Discover-kaart te tikken, kunnen gebruikers aangeven of ze meer of minder vergelijkbare inhoud willen zien. Bovendien kunnen gebruikers onderwerpen blokkeren of volgen en hun interesses aanpassen in de instellingen van de Google-app.

Hoe kan ik mijn website of content laten verschijnen in Google Discover?

Het verschijnen van je website of content in Google Discover is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en relevantie van de inhoud, de mate van betrokkenheid van gebruikers met vergelijkbare content, en de naleving van de richtlijnen voor webmasters van Google. Om je kansen te vergroten om in Google Discover te worden opgenomen, is het belangrijk om hoogwaardige, relevante en boeiende content te produceren die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Daarnaast kan het optimaliseren van de prestaties van je website, het gebruik van gestructureerde gegevens en het volgen van de richtlijnen van Google voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen om de zichtbaarheid van je content in Google Discover te verbeteren.