Wat betekend: drupal

Wat betekent Drupal?

Drupal is een open-source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt voor het bouwen en beheren van websites en online applicaties. Het is ontwikkeld in PHP en maakt gebruik van een database zoals MySQL om inhoud op te slaan en te beheren.

Wat kan iemand met Drupal?

Met Drupal kunnen gebruikers:

- **Websites bouwen**: Ze kunnen websites van elke omvang en complexiteit bouwen, variërend van eenvoudige blogs tot uitgebreide e-commerce sites en community portals.

- **Inhoud beheren**: Gebruikers kunnen gemakkelijk inhoud maken, bewerken, publiceren en beheren met behulp van de intuïtieve beheerinterface van Drupal.

- **Functionaliteit uitbreiden**: Door gebruik te maken van duizenden beschikbare modules en thema's, kunnen gebruikers de functionaliteit en het uiterlijk van hun Drupal-site uitbreiden en aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Hoe werkt Drupal?

Drupal werkt op basis van een modulair systeem, waarbij functionaliteit wordt toegevoegd door middel van modules die specifieke taken uitvoeren, zoals het beheren van gebruikersaccounts, het maken van formulieren, het toevoegen van sociale media-integratie en meer. Gebruikers kunnen modules installeren, configureren en aanpassen om de gewenste functionaliteit aan hun site toe te voegen. Daarnaast kunnen ze thema's gebruiken om het uiterlijk van hun site aan te passen en te personaliseren. Drupal biedt ook uitgebreide beveiligingsfuncties en community-ondersteuning voor continue ontwikkeling en verbetering.