The Ecom Agency kennisbank

Positioning

Positioning - Al Ries and Jack Trout

"Positioning" is een klassieker in de marketingwereld en wordt vaak beschouwd als een van de meest invloedrijke boeken over merkpositionering ooit geschreven. Het boek, geschreven door Al Ries en Jack Trout, introduceert het concept van positionering als een middel om het concurrentievermogen van een merk te verbeteren.

De Kernwaarden van Positioning

In het boek wordt het belang van een duidelijke en onderscheidende merkpositionering benadrukt. De auteurs leggen uit hoe bedrijven hun merken effectief kunnen positioneren om de aandacht van de consument te trekken en hun concurrenten te overtreffen.

Het boek behandelt verschillende aspecten van positionering, waaronder de kracht van eenvoud, het belang van het kiezen van de juiste doelgroep en het creëren van een onderscheidende positionering ten opzichte van de concurrentie. De auteurs illustreren deze principes met tal van voorbeelden uit de praktijk van succesvolle en onsuccesvolle merken.

Een belangrijke kernwaarde van het boek is het idee dat het creëren van een onderscheidende en duidelijke merkpositionering een cruciale factor is in het succes van een merk. Door middel van heldere voorbeelden en praktische tips, bieden Ries en Trout marketeers handvatten om deze kernwaarde in de praktijk te brengen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.