The Ecom Agency kennisbank

Outliers

Outliers

Outliers is een boek geschreven door Malcolm Gladwell, dat zich richt op het begrijpen van succes en waarom sommige mensen buitengewoon succesvol zijn. In het boek onderzoekt Gladwell verschillende factoren die bijdragen aan het succes van individuen, zoals hun cultuur, achtergrond, omgeving en geboortedatum. Het boek stelt dat succes niet alleen afhankelijk is van persoonlijke eigenschappen, zoals intelligentie en hard werken, maar ook van externe factoren die vaak over het hoofd worden gezien. Gladwell biedt boeiende verhalen en voorbeelden van Outliers, oftewel mensen die buiten de standaardafwijking vallen, om zijn theorieën te onderbouwen en de lezer te inspireren om anders te denken over succes en wat er voor nodig is om het te bereiken.

Over de inhoud

In Outliers onderzoekt Malcolm Gladwell de verschillende factoren die bijdragen aan het succes van individuen. Hij stelt dat persoonlijke eigenschappen, zoals intelligentie en hard werken, belangrijk zijn, maar dat externe factoren ook een grote rol spelen. Gladwell bespreekt hoe culturele achtergrond, omgeving en geboortedatum allemaal van invloed kunnen zijn op het succes van een persoon.

Het boek bevat vele fascinerende verhalen en voorbeelden van succesvolle mensen die buiten de standaardafwijking vallen. Gladwell kijkt bijvoorbeeld naar hoe Bill Gates en The Beatles zo succesvol werden en hoe hun omgeving en geboortedata daar een belangrijke rol in speelden.

Gladwell bespreekt ook het idee van de '10.000 uur regel', waarbij het idee is dat 10.000 uur oefening nodig is om een expert te worden in een bepaalde vaardigheid. Hij laat zien hoe deze regel van toepassing is op de meest succesvolle mensen en hoe dit kan worden toegepast in ons eigen leven.

Over de auteur

Malcolm Gladwell is een Canadese journalist, auteur en spreker, geboren op 3 september 1963 in Engeland. Hij heeft vele boeken geschreven die zich richten op het begrijpen van menselijk gedrag en besluitvorming. Gladwell heeft gewerkt voor The New Yorker en is momenteel een staff writer bij The New Yorker.

Gladwell studeerde aan de Universiteit van Toronto en later aan de Universiteit van Oxford, waar hij een Master of Arts in de geschiedenis behaalde. Zijn eerste baan was bij The American Spectator in Indiana. Later verhuisde hij naar New York en werd hij redacteur bij The Washington Post.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.