Mindset

Mindset - Carol Dweck

Het boek "Mindset: de weg naar een succesvol leven" van Carol Dweck is een populaire bestseller die de lezer helpt om hun mentale houding te veranderen en een groeimindset te ontwikkelen. Dweck, een gerenommeerde psycholoog en onderzoeker, introduceert het concept van de "vaste mindset" en de "groeimindset" en legt uit hoe deze verschillende manieren van denken van invloed kunnen zijn op ons succes en ons geluk in het leven. Het boek is een praktische gids voor iedereen die zijn of haar vaardigheden en potentieel wil ontwikkelen door middel van een groeimindset.

Over de inhoud

In het boek "Mindset: de weg naar een succesvol leven" onderzoekt Carol Dweck de kracht van de "groeimindset" en de beperkingen van de "vaste mindset". Dweck legt uit dat mensen met een groeimindset geloven dat hun talenten en vaardigheden kunnen worden ontwikkeld door middel van hard werken en toewijding. Aan de andere kant geloven mensen met een vaste mindset dat hun talenten en vaardigheden aangeboren zijn en dat ze niet kunnen worden veranderd.

Dweck biedt praktische adviezen en strategieën om een groeimindset te ontwikkelen en te cultiveren, zoals het omarmen van uitdagingen, het leren van fouten en het omgaan met kritiek. Ze illustreert haar ideeën met voorbeelden uit de sport, het bedrijfsleven, het onderwijs en de persoonlijke ontwikkeling.

Het boek richt zich niet alleen op individuen, maar ook op de manier waarop organisaties, bedrijven en scholen kunnen profiteren van een groeimindsetcultuur. Dweck biedt concrete strategieën voor het opbouwen van teams en het stimuleren van creativiteit en innovatie door middel van een groeimindset.

Over de auteur

Carol Dweck is een bekende psycholoog en onderzoeker op het gebied van motivatie, persoonlijkheid en ontwikkeling. Ze is professor psychologie aan de Stanford University en heeft talloze artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Dweck staat vooral bekend om haar onderzoek naar de "groeimindset", een concept dat ze introduceerde in haar baanbrekende boek "Mindset: de weg naar een succesvol leven". Haar werk heeft een belangrijke invloed gehad op het onderwijs, de sport, het bedrijfsleven en de persoonlijke ontwikkeling.

In 2013 ontving Dweck de Distinguished Scientific Contribution Award van de American Psychological Association voor haar bijdragen aan de psychologie. Haar werk is ook erkend door tal van andere organisaties en instituten, waaronder de National Academy of Sciences en de American Academy of Arts and Sciences.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.