The Ecom Agency Kennisbank

How to talk to anyone

How to talk to anyone van  Leil Lowndes

Hoe praat je met iedereen? Dit is een vraag die velen van ons zichzelf stellen, vooral als het gaat om nieuwe mensen ontmoeten en het voeren van een gesprek met hen. Voor sommigen komt het natuurlijk, terwijl anderen er meer moeite mee hebben. Als je tot die laatste categorie behoort, hoef je je geen zorgen te maken. Het is een vaardigheid die kan worden geleerd en verbeterd. In dit artikel zullen we je tips geven over hoe je beter kunt praten met iedereen, geïnspireerd door het boek "How to Talk to Anyone" van Leil Lowndes.

Maak oogcontact

Oogcontact is cruciaal als je een gesprek voert. Het laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de persoon met wie je praat en dat je hun aandacht hebt. Als je moeite hebt om oogcontact te maken, probeer dan naar de brug van hun neus te kijken. Dit geeft de indruk dat je oogcontact maakt, terwijl je jezelf niet ongemakkelijk hoeft te voelen.

Wees geïnteresseerd

Het is belangrijk om oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon met wie je praat. Stel vragen over hun interesses en houding en toon oprechte belangstelling voor hun antwoorden. Dit helpt om de ander zich op hun gemak te laten voelen en kan leiden tot een diepgaandere en betekenisvollere conversatie.

Lichaamstaal

Lichaamstaal kan veel zeggen over hoe je je voelt. Probeer een open lichaamshouding te hebben, wat betekent dat je armen niet over elkaar zijn en dat je ontspannen bent. Vermijd ook friemelen met je handen of spelen met je telefoon terwijl je met iemand praat. Het kan de indruk wekken dat je niet geïnteresseerd bent.

Gebruik de naam van de persoon

Mensen houden ervan om hun naam te horen. Gebruik de naam van de persoon met wie je praat tijdens het gesprek. Het laat zien dat je ze als individu waardeert en dat je hun naam onthoudt.

Geef oprechte complimenten

Geef oprechte complimenten over iets wat je opvalt aan de persoon. Het kan iets zijn dat ze aanhebben, hun persoonlijkheid of zelfs hun vaardigheden. Dit helpt om het ijs te breken en de ander zich gewaardeerd te laten voelen.

Wees niet bang voor stiltes

Stiltes zijn normaal in een gesprek en het is niet erg om ze te hebben. Je hoeft jezelf niet onder druk te zetten om altijd te praten. Het kan soms helpen om even stil te zijn en na te denken over wat je wilt zeggen voordat je iets zegt.

Samenvatting

Met deze tips kun je beter praten met iedereen, of het nu gaat om nieuwe mensen ontmoeten of met oude vrienden praten. Onthoud dat het belangrijk is om oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon met wie je praat en om open te zijn met je

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.