Kan ik een TikTok-video delen of doorsturen naar iemand?

Ja, het is mogelijk om een TikTok-video te delen of door te sturen naar iemand. TikTok biedt verschillende opties om video's te delen met andere gebruikers en platforms.

4 manieren waarop je een TikTok-video kunt delen

1. TikTok Delen-knop

TikTok heeft een ingebouwde functie om video's te delen met andere gebruikers binnen de app. Open de video die je wilt delen en tik op het deelicoontje onderaan het scherm. Je krijgt dan verschillende deelopties te zien, zoals het delen via TikTok-berichten, het delen op andere sociale media-platforms, het kopiëren van de videolink en meer.
  2. Direct delen

Je kunt ook een TikTok-video rechtstreeks delen met andere TikTok-gebruikers via privéberichten. Tik op het deelicoontje onder de video en selecteer "TikTok-berichten" om de video naar specifieke gebruikers te sturen.
  3. Externe platforms

Naast het delen binnen TikTok, kun je een TikTok-video ook delen op andere sociale media-platforms zoals Instagram, Facebook, Twitter en WhatsApp. Tik op het deelicoontje onder de video en selecteer het gewenste platform om de video daar te delen. Dit kan vaak worden gedaan door de video te kopiëren of te delen via de specifieke deelfunctie van het platform.
  4. Video downloaden

Als je de video wilt delen buiten TikTok en andere platforms, kun je ervoor kiezen om de video te downloaden naar je apparaat. Dit kan worden gedaan door op het deelicoontje onder de video te tikken en vervolgens "Video opslaan" te selecteren. Nadat de video is opgeslagen, kun je deze delen via andere kanalen, zoals e-mail of berichten.

Het is belangrijk om op te merken dat de mogelijkheden voor het delen van TikTok-video's kunnen variëren afhankelijk van de regio en de versie van de app. Zorg er ook altijd voor dat je de auteursrechten en privacy-instellingen respecteert wanneer je video's deelt.