Wat doet een Brand manager?

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, zei ooit: "Brand is wat anderen over je zeggen als je niet in de kamer bent". In principe kan een merk of brand worden opgevat als de som van alle gedachten en associaties die mensen in gedachten hebben over een bedrijf, product of ander aanbod. De persoon die het meest bezig met het beïnvloeden deze gedachten is de Brand manager. Het is hun taak om van een idee een sterk merk te maken. Hoe ze dat precies doen? We vertellen het je in deze blog. Lees snel verder!

Wat is de rol van een Brand manager?

De belangrijkste rol van een brand manager is het creëren en handhaven van een positief imago van het merk op de markt. Dit omvat het ontwikkelen van marketingcampagnes, het maken van promotiemateriaal en het beheren van public relations activiteiten. Daarnaast moeten zij ook de geschikte doelgroep kunnen identificeren, prijsstrategieën ontwikkelen en effectieve reclamecampagnes opzetten. Bovendien moeten ze markttrends en consumentengedrag kunnen analyseren om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen.

Brand managers moeten ook in staat zijn om feedback van klanten te monitoren om veranderingen of verbeteringen aan te brengen op basis van feedback van klanten. Denk hierbij aan het analyseren van klanten enquêtes, het uitvoeren van focusgroepen en het monitoren van gesprekken op sociale media over het merk of product. Daarnaast moeten ze snel kunnen reageren wanneer klanten klachten of problemen hebben met hun producten of diensten.

Last but not least moeten brand managers in staat zijn om langetermijnstrategieën voor hun merken te ontwikkelen om blijvend succes te garanderen. Dit omvat het ontwikkelen van plannen voor nieuwe productlanceringen, het uitbreiden naar nieuwe markten, en het creëren van partnerschappen met andere bedrijven of organisaties die kunnen helpen hun merken te promoten. Bovendien moeten zij in staat zijn de huidige trends te evalueren om te bepalen welke strategieën hun merken op termijn het beste zullen dienen.

In het algemeen speelt een brand manager een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de producten of diensten van een bedrijf concurrerend blijven op de markt door positieve beelden van hun merken te creëren en effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen die de verkoop en het marktaandeel in de loop van de tijd zullen helpen vergroten. Zij moeten over sterke analytische vaardigheden en uitstekende communicatieve vaardigheden beschikken om alle aspecten van het succes van hun merken effectief te beheren.

Onze Brand manager Amy Hehemann

De Brand manager van The Ecom Agency is niemand minder dan Amy Hehemann. Amy is marketeer in hart en nieren en werkt binnen dit vakgebied aan een glansrijke carriere. Van SEO tot content marketing en van Pinterest Ads tot Growth Hacking, ze kent en beheerst het en dat maakt haar een sterke schakel binnen het team. Het meest interessant vind ze om te kijken hoe je een bedrijf, product of idee kan laten groeien. Dit kan op meerdere manieren maar als zij een verhaal kan bedenken rondom dit bedrijf, product of idee waardoor je het laat leven vind ze allermooist en dat maakt haar de ideale persoon voor de functie als Brand Manager. Binnen het team zorgt Amy onder andere voor de uitstraling, imago en naamsbekendheid van het bedrijf.


Over de schrijver