Top 5 TikTok musea in Europa

Intro:

Dansende tieners, creatieve filmpjes, entertainment en een dynamische manier van reclame maken. TikTok is uitgegroeid tot een allround social media platform met voor iedere doelgroep wat wils. Of je nou groeiprikkels voor je bedrijf wilt realiseren, je dansskills wilt tonen of praktische informatie wilt delen; TikTok is hét platform. Maar wist jij dat er letterlijk musea opgericht zijn met als doel de Tiktok-content van jouw leven te creëren. Een museum dat dus praktisch is ingericht op het maken van video’s en foto’s die bezoekers kunnen gebruiken voor hun eigen Tiktok profiel. In deze blog bespreek ik de top 5 TikTok musea van ons continent. Lees verder en ontdek! 

Wat is een TikTok museum?

Een TikTok museum is gericht op het laten zien, leren, en maken van TikTok en social media content. Het zijn een van de weinige musea waarbij het geoorloofd is om een camera bij de hand te houden om foto’s en video;s te maken. Sterker nog, het is de bedoeling dat bezoekers zichzelf in hun creativiteit ontplooien. In samenwerking met verschillende designers en artiesten zijn de TikTok musea gevuld met tal van ruimtes, interactieve installaties en kunstwerken die ontworpen zijn om bezoekers de mogelijkheid te bieden TikTok materiaal te schieten, die ze vervolgens voor hun eigen doeleinde kunnen gebruiken. Daarnaast is en blijft het een museum, dus informatieve prikkels en interessante weetjes zijn gelukkig niet uit te sluiten. Dit maakt een TikTok museum niet alleen toegankelijk voor Tiktokkers en ander social media publiek. Het is een leuke ervaring voor alle leeftijdcategorieën en doelgroepen.

1. Youseum Westfield Mall Of The Netherlands

Laten we dichtbij huis beginnen. Je hoeft niet ver te reizen om een van dé social media experience van je leven te ervaren. Een rondleiding van 60-75 minuten waarbij je 15 verschillende kamers bezoekt. De kamers zijn speciaal ontworpen om jouw TikTok content te optimaliseren, dus hou je camera bij de hand. Af en toe zal je geprikkeld worden met belangrijke topics en vragen over de wereld om je heen. Zo is het een museum voor iedere doelgroep en leeftijdscategorie een hele ervaring. Een regulier ticket kost €21,95. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt dit €13,95 en vanaf 0 t\m 3 jaar is de toegang gratis. Youseum Westfield Mall Of The Netherlands is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast kan je je auto gratis parkeren bij het museum! 

2. Smile Safari in Brussel

Een expeditie tocht door het Smile Safari museum gelegen in Brussel. Geen wilde dieren en woeste landschappen in verre landen, maar roze palmbomen, optische illusies en kleurrijke regenbogen. Smile Safari kan worden bezocht door bezoekers met verschillende doeleinde: toffe social media content of een leuk dagje uit met het hele gezin. Door samenwerking met verschillende designers en artiesten wordt het Smile Safari museum continu geupdate. Als gedreven Tiktokker kun je dus indirect een samenwerking aangaan met professionele artiesten bij een bezoek aan het museum. Een regulier ticket, vanaf 16 jaar, kost €19,95. Vanaf 4 t\m 15 jaar betaal je €17,95 voor een ticket en iedere leeftijd daarvoor kan Smile Safari gratis betreden. Het museum is toegankelijk voor het openbaar vervoer en een auto kan gratis geparkeerd worden. 

3. Youseum Amsterdam

Youseum kent dus 2 locaties. Een in Leidschendam en een in Amsterdam. Youseum Amsterdam is een interactief museum waar bezoekers de kunst van de toekomst kunnen ontdekken. Youseum Amsterdam maakt gebruik van interactieve technologieën zoals virtual reality, augmented reality, games, 3D-animaties en meer om bezoekers een unieke ervaring te geven. In Youseum Amsterdam kunnen bezoekers kunstwerken en tentoonstellingen bekijken, maar ook hun eigen kunstwerken creëren die vervolgens kunnen dienen als social media content. Youseum Amsterdam hanteert dezelfde prijzen voor een ticket als Youseum Westfield Mall Of The Netherlands. Het museum is gelegen bij het Amstel Station in Amsterdam, dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Gratis parkeren is bij deze locatie helaas niet mogelijk. 

4. Likeland gelegen in Best

Likeland wordt ook wel de TikTok Valhalla genoemd. Het is een onderdeel van Youseum en is wederom in het leven geroepen om social media junkies, instagram gebruikers en Tiktokkers een unieke, maar vooral praktische ervaring te schenken. Met zelfs een eigen app biedt Likeland de mogelijkheid om de TikTok content van de bezoekers een creatieve update te geven. Op het moment is de huidige locatie van Likeland gesloten, maar ze zijn bezig zo snel mogelijk een nieuwe te openen. Een ticket zorgt ervoor dat je 2 uur toegang krijgt tot het museum. In die 2 uur kan je doen en laten wat je wilt: genieten, social media content creëren en informatie vergaren. De kosten voor een ticket zijn nog niet bekend, omdat de huidige locatie gesloten is. 

5. Youseum Mall Of Scandinavia

Youseum lijkt koploper te zijn in het openen van social media musea. Ook in Stockholm, Zweden heeft Youseum zijn deuren geopend voor bezoekers. Dat is het mooie, maar ook effectieve aan social media platformen, zoals TikTok; het bereik is zo groot. Naast het bekijken en kunnen maken van social media content, leert dit museum zijn bezoekers de geschiedenis van de huidige social media platformen, zoals TikTok en Instagram. Hoe zijn deze bedrijven tot stand gekomen en waar is alles begonnen? Voor een regulier ticket betaal je omgerekend €17,-. Kinderen van 4 t/m 15 jaar betalen €10,70 voor een ticket. Alle leeftijden hieronder mogen het museum gratis betreden. Bezoek een TikTok museum Dus als je op zoek bent naar nieuwe content voor op je TikTok profiel, of op een interactieve manier wilt leren hoe je TikTok voor verschillende doeleinde het meest effectief kunt gebruiken. Of je nou je omzet of bereik wilt laten groeien, informatieve content produceert of er een hobby van wilt maken, is een bezoekje aan een van bovenstaande musea wellicht handig om in te plannen. Het is leerzaam, productief, interactief en vooral erg leuk. Het gaat je in ieder geval nieuwe content kunnen leveren.

Over de schrijver