The Ecom Agency Kennisbank

Wim van der Leegte

Wie is Wim van der Leegte?

Wim van der Leegte is een Nederlandse ondernemer en voormalig eigenaar en CEO van VDL Groep, een internationaal industrieel familiebedrijf dat actief is in de sectoren automotive, busproductie, toelevering, eindproducten, bussen, assemblage en installaties. Het bedrijf werd opgericht in 1953 door de vader van Wim van der Leegte en is uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in Nederland met meer dan 17.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan 5 miljard euro.

Wim van der Leegte is in 1947 geboren in Eindhoven en begon zijn carrière bij VDL Groep als machinebankwerker in 1966. Hij klom snel op in het bedrijf en werd in 1982 benoemd tot algemeen directeur. In 1993 nam hij het bedrijf over van zijn vader en werd hij de eigenaar en CEO.

Onder leiding van Wim van der Leegte groeide VDL Groep uit tot een internationaal opererend bedrijf met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Het bedrijf heeft een brede portfolio van producten en diensten en is actief in verschillende sectoren, waaronder de automotive sector, de halfgeleiderindustrie en de zorgsector.

Naast zijn werk bij VDL Groep is Wim van der Leegte actief betrokken bij verschillende maatschappelijke en culturele organisaties en instellingen. Hij is bijvoorbeeld lid van de raad van toezicht van het Stedelijk Museum in Amsterdam en heeft zich ingezet voor het behoud van het Nederlandse industrieel erfgoed.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.