The Ecom Agency Kennisbank

Wim Ballieu

Wie is Wim Ballieu?

Wim Ballieu is een Belgische ondernemer en chef-kok, en de oprichter van de Balls & Glory restaurants. Ballieu werd geboren in Gent in 1978 en groeide op in een familie van slagers en cateraars. Na zijn studies aan de hotelschool in Gent werkte hij enige tijd in verschillende restaurants in België en Frankrijk, voordat hij besloot zijn eigen restaurant te openen.

In 2012 opende Ballieu zijn eerste Balls & Glory restaurant in Gent, waar hij zijn specialiteit serveert: handgemaakte gehaktballen gevuld met verschillende vullingen, zoals kaas, champignons en truffel. De ballen worden geserveerd met stoemp, een traditioneel Belgisch gerecht van gestampte aardappelen en groenten. Het concept bleek een groot succes en er volgden al snel meerdere vestigingen in België en Nederland.

Naast zijn werk als chef-kok en restaurateur is Ballieu ook een bekend televisiepersoonlijkheid in België. Hij presenteerde onder meer het kookprogramma "Goe Gebakken" op de Vlaamse televisiezender één en het culinaire programma "Smakelijk" op de zender Njam!. Ballieu wordt gezien als een succesvolle en innovatieve ondernemer in de Belgische restaurantindustrie, die erin slaagde een uniek concept te ontwikkelen en dit succesvol op de markt te brengen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.