The Ecom Agency kennisbank

Peter Thiel

Wie is Peter Thiel?

Peter Thiel is een Amerikaanse zakenman, investeerder en filantroop. Hij werd geboren op 11 oktober 1967 in Frankfurt, Duitsland en groeide op in Californië. Hij is vooral bekend als mede-oprichter van PayPal, een van de eerste online betalingssystemen, en als vroege investeerder in Facebook.

De oprichter van PayPal

Thiel studeerde filosofie aan de Stanford Universiteit en behaalde later zijn juridische graad aan de Stanford Law School. Na zijn afstuderen werkte hij enige tijd als advocaat voordat hij besloot om zich volledig te richten op ondernemen en investeren.

In 1998 richtte Thiel PayPal op samen met Max Levchin en Elon Musk. Het bedrijf groeide al snel uit tot een van de meest populaire online betalingssystemen en werd in 2002 overgenomen door eBay voor $1,5 miljard.

De investeringen van Peter Thiel

Thiel heeft ook een succesvolle carrière als investeerder. Hij heeft geïnvesteerd in verschillende techbedrijven, waaronder Facebook, waar hij in 2004 in investeerde toen het bedrijf nog in de beginfase zat. Zijn investering van $500.000 groeide uit tot een belang van meer dan $1 miljard toen Facebook naar de beurs ging in 2012.

Het vermogen van Peter Thiel

Het vermogen van Peter Thiel wordt in 2023 geschat op ongeveer €4 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.