The Ecom Agency

Jeroen Lugte

Jeroen Lugte

Jeroen Lugte (1958) is medeoprichter van Op Orde B.V. Op Orde biedt een innovatief softwareplatform aan waarmee organisaties zaken kunnen melden, waarnemen en vastleggen. Vervolgens verzorgt Op Orde de administratieve verwerking hiervan. Op deze manier weet Op Orde een organisatie efficiënter te laten functioneren en kunnen dagelijkse processen worden vereenvoudigd en versneld.

Jeroen Lugte heeft zijn sporen verdiend bij de Rijksbelastingdienst en de gemeente Rotterdam, waar hij verschillende leidinggevende functies heeft vervuld. Zowel bij de Belastingdienst als de gemeente Rotterdam heeft hij zich ingezet voor het gebruik van informatietechnologieën om doelgerichter te kunnen werken. De ervaring die hij in deze functies heeft opgedaan, inspireerde Jeroen Lugte in 2013 tot het oprichten van Op Orde.

Achtergrond

Na afronding van zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begint Jeroen Lugte in 1983 zijn carrière bij de Rijksbelastingdienst. Hij blijft daar ruim twintig jaar werkzaam in verschillende leidinggevende functies, waaronder tussen 1997 en 2000 als plaatsvervangend hoofd van de eenheid Ondernemingen in Roosendaal en Amsterdam. In 2000 wordt hij hoofd van de eenheid in Rijswijk. Vervolgens was hij een jaar lang lid van het managementteam van de FIOD-ECD, bestaande uit 1.250 medewerkers, voordat hij in 2003 algemeen directeur Gemeentebelastingen werd bij de gemeente Rotterdam. Destijds had de organisatie te maken met achterstanden en een verouderd computersysteem. Lugte introduceerde een nieuwe werkwijze en droeg bij aan het ontwerp van een nieuw computersysteem. Na vier jaar was Gemeentebelastingen Rotterdam toonaangevend in Nederland.

In 2008 wordt Jeroen Lugte door de gemeente Rotterdam benaderd om aan de slag te gaan als Algemeen Directeur Stadstoezicht. Zijn belangrijkste taak was het professionaliseren van de dienst Stadstoezicht, bestaande uit ongeveer 1.500 medewerkers. In dat kader heeft hij zorggedragen voor de vervanging van de digitale infrastructuur door middel van het invoeren van een nieuw mobiel ICT-systeem. Deze innovatieve hervormingen brachten Lugte naar bijeenkomsten van de OESO in Parijs en TED in New York, waar hij de succesvolle hervorming van zijn afdeling mocht toelichten.

Op Orde

Na meer dan dertig jaar in de publieke sector te hebben gewerkt, richt Jeroen Lugte in 2013 het softwarebedrijf Op Orde op. Bij dit bedrijf zet hij zijn ruime praktijkkennis in om door middel van innovatieve informatietechniek een efficiëntere werkomgeving te creëren voor organisaties. Op Orde faciliteert de automatisering van procedures en verbindt de binnen- en buitendienst met elkaar. Het helpt organisaties groeien door optimaal gebruik te maken van beschikbaar vakmanschap en dit te stimuleren. Dit bereikt Op Orde door zijn tijdbesparende digitale platformen snel en eenvoudig te implementeren, specifiek afgestemd op de behoeften van de organisatie en toegankelijk geconfigureerd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.