The Ecom Agency kennisbank

Jack Bogle

Wie is Jack Bogle?

Jack Bogle was een Amerikaanse zakenman en investeerder die vooral bekend stond als oprichter van Vanguard Group, een van de grootste beleggingsmaatschappijen ter wereld.

Bogle begon zijn carrière als investeringsanalist bij Wellington Management Company, voordat hij in 1974 Vanguard oprichtte. Hij was een pionier op het gebied van indexbeleggen, waarbij hij fondsen aanbood die de prestaties van de brede markt volgden in plaats van te proberen deze te verslaan. Bogle geloofde sterk in de waarde van lage kosten en hoge diversificatie en zijn investeringsfilosofie was gericht op het bieden van waarde aan de klant.

De oprichter van Vanguard

Vanguard is uitgegroeid tot een van de grootste beleggingsmaatschappijen ter wereld, met meer dan $ 7 biljoen aan activa onder beheer. Bogle was een pionier in de sector en wordt geprezen voor zijn invloed op de industrie en zijn bijdrage aan de democratisering van beleggen.

Bogle was een voorstander van eenvoud en transparantie en geloofde dat beleggen niet ingewikkeld hoefde te zijn. Hij was ook een criticus van de hoge kosten en verborgen vergoedingen die vaak gepaard gaan met beleggen en pleitte voor een meer klantgerichte benadering.

De investeringsfilosofie van Jack Bogle

Bogle's investeringsfilosofie was gericht op de lange termijn en hij geloofde dat het belangrijk was om de markt te volgen in plaats van te proberen deze te verslaan. Hij was een voorstander van geduld en discipline en stond bekend om zijn herhaalde oproepen tot beleggers om vast te houden aan hun strategieën in tijden van volatiliteit en onzekerheid.

Bogle was een invloedrijk figuur in de Amerikaanse zakenwereld en werd geprezen voor zijn bijdrage aan de beleggingsindustrie. Hij stierf in 2019 op de leeftijd van 89, maar zijn nalatenschap leeft voort. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke beleggers van zijn tijd en een inspiratiebron voor velen die streven naar een eenvoudigere, meer transparante en klantgerichte benadering van beleggen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.