Fabrizio Manese

Fabrizio Manese

Fabrizio Manese is ondernemer en investeerder in verschillende projecten. Zo is hij medeoprichter van Hoofdbaas, verhuurt hij verschillende vakantieaccommodaties in Nederland en Italië en is hij investeerder in Corpo, een bedrijf dat gepersonaliseerde fitnesstrainingen aanbiedt.

Avontuur in Thailand

Manese groeide op in Uitgeest, met een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. Het was geen typisch ondernemersnest, dus dat Fabrizio Manese uiteindelijk ondernemer zou worden lag niet voor de hand. Na zijn studie te hebben afgerond, begon Manese zijn loopbaan als marketeer. Toen een kennis hem in 2015 vroeg of hij een eigen marketingbedrijf in Thailand op wilde zetten, was Manese zo vertrokken. Zijn vader was voor zijn werk namelijk regelmatig in het buitenland te vinden, wat Manese altijd intrigeerde. Maar waar zijn vader voor kortere periodes naar het buitenland vertrok voor werk, bleef Manese vijf jaar in Thailand om Gotzha te starten. Het bedrijf werd een succes met een groot kantoor in Bangkok.

La dolce vita

Maar na vijf jaar verhuisde Fabrizio Manese toch weer terug naar Nederland. Hij ging verder als ondernemer en investeerder. Met een partner richtte hij Winman Properties Amsterdam op en begon hij verschillende vakantiehuisjes en -appartementen te verhuren. Dat smaakte naar meer want in 2020 kocht hij een villa in Italië, Villa Vittorio. De cultuur, keuken en het weer van het land trokken hem terug naar zijn vaderland. Ook zijn passie voor hospitality was een belangrijke reden voor Manese om de villa te kopen. Het landhuis in de Le Marche regio wordt nu verhuurd voor luxe vakanties, retraites en workations. In 2024 kocht Fabrizio Manese een tweede Italiaanse villa met zijn vriendin. Deze villa, gelegen in dezelfde regio, stelt hij ter beschikking voor bruiloften. Inmiddels is Manese met zijn gezin zelfs verhuisd naar Italië.


Naast zijn avontuur in Italië zit Manese niet stil. In 2021 richtte hij samen met zijn vriend, Michael Hijlkema, een bedrijf op in een compleet andere branche. Samen begonnen ze Hoofdbaas en bieden ze online trainingen en één op één coaching aan voor mensen met angst- en paniekproblemen.

Eind 2023 werd hij ook partner bij Corpo, een bedrijf dat EMS-trainingen op locatie aanbiedt. EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie en werkt met speciale pakken die elektronische impulsen naar de spieren sturen tijdens het sporten. Als veelzijdige ondernemer zet Fabrizio Manese zich vooral in voor de projecten die hem voldoening geven, of dat nou in de vakantiesector is of in de geestelijke gezondheidszorg.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.