The Ecom Agency Kennisbank

Andrew W. Mellon

Wie is Andrew W. Mellon?

Andrew W. Mellon was een Amerikaanse bankier en ondernemer, geboren op 24 maart 1855 in Pittsburgh, Pennsylvania. Hij was de zoon van Thomas Mellon, een succesvolle zakenman en oprichter van Mellon Bank. Andrew Mellon volgde zijn vader op als voorzitter van de Mellon Bank en was later ook betrokken bij verschillende andere bedrijven, waaronder Gulf Oil en Alcoa.

Naast zijn zakelijke carrière was Mellon ook actief in de politiek. Hij diende als minister van Financiën onder drie verschillende presidenten: Warren G. Harding, Calvin Coolidge en Herbert Hoover. Als minister van Financiën was Mellon verantwoordelijk voor het verlagen van de belastingen voor de rijken en het verminderen van de overheidsuitgaven.

Andrew Mellon stond bekend als een van de rijkste mannen van zijn tijd en werd in 1929 door Forbes uitgeroepen tot de op een na rijkste persoon ter wereld, na John D. Rockefeller. Hij overleed op 26 augustus 1937 op 82-jarige leeftijd. Na zijn dood werd een groot deel van zijn fortuin geschonken aan de National Gallery of Art in Washington D.C., waar hij een belangrijke rol speelde bij de oprichting van het museum.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.