The Ecom Agency kennisbank

Akio Morita

Wie is Akio Morita?

Akio Morita was een Japanse ondernemer en medeoprichter van Sony Corporation, een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Hij werd geboren in 1921 in Nagoya, Japan en begon zijn carrière als ingenieur bij een radiofabrikant.

In 1946 richtte Morita samen met Masaru Ibuka Sony Corporation op, dat begon als een klein bedrijf dat reparaties uitvoerde aan radio's en later uitgroeide tot een wereldwijd bekend merk in de elektronica-industrie. Morita was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Walkman, een draagbare cassette-speler die een revolutie teweegbracht in de manier waarop mensen naar muziek luisterden.

Morita was ook betrokken bij de ontwikkeling van andere innovatieve producten, zoals de Trinitron-televisie en de CD-speler. Hij was een visionair die geloofde in het belang van creativiteit en innovatie in de zakenwereld.

De mindset van Akio Morita

Morita's mindset was er een van voortdurende vernieuwing en verbetering. Hij geloofde in de kracht van technologie om de wereld te veranderen en was vastbesloten om Sony te positioneren als een leider in de elektronica-industrie. Hij was ook een voorstander van internationale samenwerking en het opbouwen van sterke relaties met zakenpartners over de hele wereld.

In 1999 overleed Morita op 78-jarige leeftijd, maar zijn nalatenschap leeft voort in de geschiedenis van de elektronica-industrie. Hij wordt herinnerd als een van de meest visionaire en innovatieve ondernemers van zijn tijd, wiens ideeën en creatieve geest Sony hebben gevormd tot het bedrijf dat het vandaag de dag is.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.