Wat is een apestaartje?

Wat is "apestaartje"?


Het "apestaartje" is een leesteken dat lijkt op een omgekeerde letter "a" met een kleine lus erboven, ook wel bekend als "@" in het Engels. Het wordt vaak gebruikt als symbool voor e-mailadressen en in sommige contexten als aanduiding van sociale media gebruikersnamen.


Wat doet een "apestaartje"?


Het "apestaartje" wordt voornamelijk gebruikt om een e-mailadres te vormen. Het wordt geplaatst tussen de gebruikersnaam en het domein in een e-mailadres, bijvoorbeeld: gebruikersnaam@domein.com. Dit stelt computers en e-mailclients in staat om het juiste e-mailadres te identificeren en de e-mail naar de juiste bestemming te sturen.


Hoe gebruik je een "apestaartje"?


Om een "apestaartje" te gebruiken, typ je het symbool "@" op je toetsenbord. Afhankelijk van het toetsenbord kan het "apestaartje" zich op verschillende locaties bevinden. Meestal vind je het op de toets naast de letter "P" op een QWERTY-toetsenbord. Als je een e-mailadres typt, plaats je het "apestaartje" tussen de gebruikersnaam en het domein, zoals hierboven vermeld. Bijvoorbeeld: gebruikersnaam@domein.com.


Het "apestaartje" wordt ook gebruikt in sociale media gebruikersnamen, waar het vaak wordt geplaatst voor de gebruikersnaam om een persoon of bedrijf op een specifiek platform te identificeren. Bijvoorbeeld: @gebruikersnaam.


Kortom, het "apestaartje" is een veelzijdig leesteken dat voornamelijk wordt gebruikt voor het vormen van e-mailadressen en het identificeren van gebruikers op sociale media platforms. Het is een essentieel onderdeel geworden van moderne digitale communicatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.