Wat is een kwalitatief onderzoek?

Wat is een kwalitatief onderzoek?


Een kwalitatief onderzoek is een onderzoeksmethode die gericht is op het begrijpen van complexe fenomenen door middel van diepgaande analyse en interpretatie van kwalitatieve gegevens, zoals interviews, observaties en documenten.


Wat gebeurt er met een kwalitatief onderzoek?


Bij een kwalitatief onderzoek worden gegevens verzameld door middel van open-ended vragen, observaties of andere niet-gestructureerde methoden. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en geïnterpreteerd om inzicht te krijgen in de onderliggende betekenissen, patronen en contexten van het onderzochte fenomeen.


Wanneer is er een kwalitatief onderzoek?


Een kwalitatief onderzoek wordt uitgevoerd wanneer er behoefte is aan een diepgaand begrip van complexe sociale, culturele, psychologische of organisatorische fenomenen. Het wordt vaak gebruikt in de sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en bedrijfskunde om inzichten te verkrijgen die niet gemakkelijk kwantitatief kunnen worden gemeten.Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.