The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Prospect

Wat is een prospect?

Een prospect is een potentiële klant voor een bedrijf. Het is een persoon, bedrijf of organisatie die interesse heeft getoond in de producten of diensten van een bedrijf, maar nog geen klant is. Een prospect kan bijvoorbeeld een persoon zijn die een brochure of catalogus heeft aangevraagd, een bezoeker van een website die zijn contactgegevens heeft achtergelaten of een bedrijf dat heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een offerte.

Het is belangrijk voor bedrijven om prospecten te identificeren en te volgen om hen te kunnen converteren naar klanten. Bedrijven kunnen verschillende marketing- en verkoopstrategieën gebruiken om prospecten te benaderen en hen te overtuigen om klant te worden, zoals gerichte advertenties, e-mailmarketing, telefonische verkoopgesprekken of direct mail. Bedrijven kunnen ook gebruik maken van klantgegevens om de interesse van prospecten te volgen en hen gerichte aanbiedingen te doen om hen te verleiden tot een aankoop of het afnemen van een dienst.

Verschil tussen prospect en lead?

Het belangrijkste verschil tussen een prospect en een lead is dat een prospect iemand is die mogelijk geïnteresseerd is in uw product of dienst, terwijl een lead iemand is die actief geïnteresseerd is in uw product of dienst. Prospecten worden meestal gekozen door een verkoper of marketeer, terwijl leads worden gegenereerd door een marketingcampagne met de bedoeling om prospects te converteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.