Public cloud op LinkedIn

Een public cloud is een cloud-computing model waarbij de cloud-gebaseerde diensten worden geleverd via het internet door een externe service provider. Public cloud services zijn toegankelijk voor iedereen en zijn meestal goedkoper dan andere modellen van cloud computing omdat de benodigde hardware en software worden gedeeld door meerdere klanten.

Veel gebruikers kiezen ervoor om public cloud services te gebruiken omdat deze gemakkelijk toegankelijk en flexibel zijn en veel kostenbesparende voordelen bieden. LinkedIn biedt een verscheidenheid aan public cloud services aan, waaronder opslag- en data-opslagdiensten, cloud-gebaseerde analytics- en machine learning-oplossingen, samenwerkingstools voor teams en meer.