Google Lens

Wat is Google Lens?

Google Lens is een technologie van Google waarmee gebruikers visuele objecten kunnen identificeren en informatie over de objecten kunnen opzoeken.

Het kan worden gebruikt om objecten te zoeken op foto's, te zoeken op afbeeldingen en te scannen met behulp van augmented reality. Het is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten.

Hoe werkt Google Lens?

Google Lens maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en computerbeelden om objecten te identificeren die worden gezien door een apparaatcamera.

Wanneer de camera wordt gericht op een object, zal Google Lens visuele gegevens verzamelen en verwerken om het object te identificeren. Het identificeert objecten op basis van kenmerken zoals locatie, kleur, vorm en grootte. Google Lens zal vervolgens informatie zoeken over het object en deze informatie terugsturen naar de gebruiker. Deze informatie kan variëren van de naam van het object, locatie, productinformatie, recensies, gerelateerde afbeeldingen en video's.

Google Lens kan ook opdrachten uitvoeren, zoals het opvragen van informatie, het openen van websites, het scannen van QR-codes en het vertalen van tekst.

De top 5 voordelen van Google Lens

Aangezien je erg veel met dit handige progamma kan even de top 5 voordelen op een rijtje:

1. Objectherkenning:

Google Lens maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en computerbeelden om objecten te herkennen die worden gezien door een apparaatcamera. Deze technologie stelt gebruikers in staat om de naam, locatie, productinformatie, recensies, gerelateerde afbeeldingen en video's van objecten te zoeken.

2. Opdrachten uitvoeren:

Google Lens kan ook opdrachten uitvoeren, zoals het openen van websites, het scannen van QR-codes en het vertalen van tekst.

3. Augmented reality:

Google Lens maakt gebruik van augmented reality om visuele informatie en acties te tonen die kunnen worden uitgevoerd op een object.

4. Efficiëntere zoekopdrachten:

Met Google Lens kunnen gebruikers visuele objecten identificeren en informatie opzoeken zonder tijdverspilling.

5. Beschikbaarheid:

Google Lens is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en kan worden gebruikt op foto's, afbeeldingen en met augmented reality.

Hoe ik aan Google Lens?

Google Lens kan worden gebruikt met Android- en iOS-apparaten. De Google Lens-app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store.

Android:

Als u een Android-apparaat heeft, zoekt u naar de Google Lens-app in de Google Play Store. Download de app en open deze. U kunt vervolgens een foto maken met uw camera of een foto selecteren uit uw bibliotheek.

IOS:

Als u een iOS-apparaat heeft, zoekt u naar de Google Lens-app in de Apple App Store. Download de app en open deze. U kunt vervolgens een foto maken met uw camera of een afbeelding selecteren uit uw bibliotheek.

Google:

U kunt ook de Google Lens-functie gebruiken in andere Google-apps zoals Google Foto's en Google Assistent. Als u de Google Assistent gebruikt, raadpleegt u de optie 'Google Lens' in het menu met opties. U kunt vervolgens een foto maken met uw camera of een afbeelding selecteren uit uw bibliotheek.