The Ecom Agency kennisbank

The Little Book of Common Sense Investing

The Little Book of Common Sense Investing - John C. Bogle

"The Little Book of Common Sense Investing" is een boek geschreven door John C. Bogle, de oprichter van Vanguard Group en een pionier op het gebied van indexfondsen. Het boek is een handleiding voor beleggers en biedt inzicht in de voordelen van passief beleggen met behulp van indexfondsen. Bogle's filosofie van beleggen is gebaseerd op eenvoudige, logische principes en is gericht op het behalen van duurzame rendementen op de lange termijn, in plaats van kortetermijnsuccessen. Het boek heeft wereldwijd veel lof gekregen en wordt beschouwd als een must-read voor zowel beginnende als ervaren beleggers. In "The Little Book of Common Sense Investing" legt Bogle uit waarom passief beleggen met indexfondsen de meest verstandige en effectieve manier is om te beleggen, en biedt hij praktische tips en strategieën voor het opzetten van een succesvol beleggingsportefeuille.

De overtuiging van John C. Bogle

Volgens John C. Bogle is passief beleggen met behulp van indexfondsen de meest verstandige manier van beleggen, omdat het de kosten laag houdt en betere rendementen op de lange termijn oplevert dan actief beleggen. In plaats van te proberen de markt te verslaan door actief te handelen, bieden indexfondsen beleggers de mogelijkheid om te beleggen in de gehele markt of een bepaalde index, zoals de S&P 500.

Het probleem met actief beleggen is dat het vaak hoge kosten met zich meebrengt, zoals transactiekosten en beheerskosten. Bovendien zijn de meeste actieve beleggers niet in staat om de markt consistent te verslaan, waardoor ze vaak slechter presteren dan de marktgemiddelden.

Indexfondsen daarentegen hebben over het algemeen lage kosten en volgen de markt of een bepaalde index nauwgezet, waardoor ze de neiging hebben om betere rendementen op de lange termijn te behalen. Door te beleggen in indexfondsen kunnen beleggers de risico's spreiden en profiteren van de groei van de hele markt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.