The E-Myth Revisited

The E-Myth Revisited - Michael E. Gerber

"The E-Myth Revisited" is een boek geschreven door Michael E. Gerber dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1986. Het boek is sindsdien uitgegroeid tot een bestseller en is een must-read voor iedereen die een eigen bedrijf wil starten of leiden. Gerber stelt in het boek dat veel ondernemers denken dat ze een goed bedrijf kunnen runnen, alleen omdat ze goed zijn in de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. Dit is echter een verkeerde veronderstelling, omdat het runnen van een bedrijf veel meer vereist dan alleen het uitvoeren van de werkzaamheden. In het boek legt Gerber uit hoe je een succesvol bedrijf kunt opzetten door middel van systemen en processen, en hoe je een ondernemer kunt worden in plaats van alleen een technicus. The E-Myth Revisited is een eye-opener voor iedereen die zijn bedrijf wil opschalen en succesvol wil zijn op lange termijn.

Over de inhoud

"The E-Myth Revisited" van Michael E. Gerber is een boek dat zich richt op het opzetten van een succesvol bedrijf. Gerber stelt dat veel ondernemers denken dat ze een bedrijf kunnen runnen omdat ze goed zijn in de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. Dit is echter niet voldoende om een succesvol bedrijf op te zetten en te leiden. Gerber legt uit dat er een verschil is tussen een ondernemer en een technicus. Een ondernemer creëert een bedrijf met systemen en processen, terwijl een technicus alleen de werkzaamheden uitvoert.

In het boek behandelt Gerber drie belangrijke rollen die een ondernemer moet vervullen om een succesvol bedrijf op te zetten: de ondernemer, de manager en de technicus. De ondernemer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visie en het opzetten van een systeem om deze visie te realiseren. De manager is verantwoordelijk voor het opzetten van processen en het beheren van het personeel. De technicus is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Gerber benadrukt dat het belangrijk is om deze rollen te begrijpen en te weten wanneer je welke rol moet vervullen.

Daarnaast legt Gerber uit hoe je een bedrijf kunt opzetten met behulp van processen en systemen. Door het ontwikkelen van een franchise-achtig bedrijfsmodel, waarbij elk aspect van het bedrijf wordt beschreven in processen en procedures, kun je het bedrijf opschalen en groeien. Gerber legt ook uit hoe je kunt werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf, zodat je de tijd hebt om te groeien en je visie te realiseren.

Over de auteur

Michael E. Gerber is een Amerikaanse schrijver en ondernemer, geboren in 1936. Hij staat bekend om zijn boeken over ondernemerschap en bedrijfsontwikkeling, waaronder "The E-Myth Revisited". Gerber begon zijn carrière als kok en opende zijn eerste bedrijf, een delicatessenwinkel, op 22-jarige leeftijd. Later opende hij een franchisebedrijf voor de verkoop van bakkerijproducten en koos hij ervoor om zijn bedrijf te verkopen om zich te richten op het schrijven en spreken over ondernemerschap.

Gerber heeft meer dan 20 boeken geschreven en heeft internationaal erkenning gekregen voor zijn werk op het gebied van bedrijfsontwikkeling. Hij richtte ook een bedrijf op, genaamd E-Myth Worldwide, dat trainingen en coaching biedt aan ondernemers. Gerber's werk is gericht op het helpen van ondernemers om een visie te ontwikkelen voor hun bedrijf en deze visie om te zetten in actie door middel van systemen en processen. Gerber's filosofie is dat een bedrijf moet worden opgebouwd als een systeem, en niet alleen afhankelijk moet zijn van de vaardigheden en capaciteiten van de ondernemer.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.